آثار پژوهشکده حج و زیارت در موضوع
شخصیتشناسی
آشنایی با زنان قرآنی، فؤاد حمدو دقس، ترجمه فاطمه حیدری، ۱۳۹۰، ۲۱۱ص، رقعی.
این نوشتار ترجمه بخشی از کتاب نساء فى القرآن الکریم نوشته فؤاد حمدو دقس است. در طول تاریخ، زنانى بودهاند که قرآن کریم با نزول آیات، رفتار پسندیده آنها را تمجید و رفتار ناپسند آنان را نکوهش کرده است. تحقیق حاضر، بررسى شأن نزول این دسته از آیات است. زنان قرآنى، زنانى هستند که آیههایى از کلام الله مجید، در شأن آنها نازل شده است، چه نام آنها به صراحت بیان شده و یا نشده باشد.
ابوطالب یزدی: شهید مروه، سیدعلی قاضی عسکر، ۱۳۸۴، ۱۴۳ص، پالتویی.
گزارشی از شهادت میرزا ابوطالب یزدی (۱۳۰۰ ـ ۱۳۲۲) است. او در مکه توسط حکومت سعودی در سال ۱۳۲۲شمسی به اتهام آلوده کردن حرم و کعبه به اعدام محکوم و در محل صفا و مروه گردن زده شد. مؤلف اسناد تاریخی این ماجرا را نیز منعکس کرده است.
به سوی حقیقت، فاطمه حیدری، ۱۳۸۸، ۴۸ص، پالتویی.
«رزا» خبرنگار آمریکایی است که شوهرش «ارنست» را در حادثه یازده سپتامبر از دست داده است و از این رو، کینه و تنفر شدیدی از مسلمانان به دل گرفته است. او با تاثیرپذیری از تبلیغات صهیونیستی فرض میکند این حادثه پیآمد پیروی مسلمانان از آیین اسلام است، ولی با ماموریتی که برایش فراهم میشود، نگرش او نسبت به اسلام به کلی تغییر مییابد. در این ماموریت، او به همراه یک مترجم زن لبنانی که بستگانش به دست نیروهای اسرائیلی شهید شدهاند، به کشور عربستان سفر میکند و از نزدیک با آداب مسلمانان به ویژه هنگام اقامه نماز، آشنا شده و مسلمان میشود و دیگران را نیز به برخورد نزدیک با پیروان اسلام دعوت میکند.
حج نیکان: آیت الله علی احمدی ميانجی، عبدالرحیم اباذری، ۱۳۹۰، ۱۱۵ص، پالتویی.
در این مجموعه به بخشى از زندگى آیت الله احمدى میانجى یعنى سفر حج ایشان و دیدگاهها و نظراتى که در مورد حج و اسرار و رهآوردهاى این سفر الهى داشتهاند، پرداخته شده است. نوشتار حاضر از سه فصل تشکیل شده است. فصل اول خلاصهاى از زندگىنامه ایشان آمده است. در فصل دوم از سیره و سخن این عالم فرزانه درباره حج بحث مىشود. و فصل سوم حاوى سفرنامه حج آیت الله میانجى است و مهمترین و ارزشمندترین فصل مجموعه به شمار مىآید.
حمزه سید الشهداء (ع)، محمدصادق نجمی، ۱۳۸۳، ۲۱۵ص، پالتویی.
مؤلف در این کتاب به معرفی شخصیت والای حضرت حمزه عموی پیامبر پرداخته و کتاب را در پنج موضوع تنظیم نموده است: ۱ ـ حضرت حمزه در دیدگاه قرآن؛ ۲ ـ حضرت حمزه در کلام رسول خدا (ص) و ائمه هدی (ع)؛ ۳ ـ حضرت حمزه در جنگها؛ ۴ ـ تلاش فرهنگی در مخدوش کردن شخصیت آن حضرت؛ ۵ ـ حرم حضرت حمزه در بستر تاریخ
زنان اسوه: آمنه مادر گرامی رسول خدا (ص)، صدیقه شاکری، ۱۳۹۰، ۸۴ص، پالتویی.
این کتاب که جلد دوم از مجموعه زنان اسوه است، زندگی نامه مختصری از مادر گرامی پیامبر اکرم (ص) است، که در چند بخش با این عناوین آمده است: آمنه مادر گرامی پیامبر اکرم (ص)، ازدواج آمنه، مراسم ازدواج، مرتبه ایمان حضرت آمنه از دیدگاه شیعه، دیدگاه أهل سنت درباره ایمان حضرت آمنه، نطفه بهشتی پیامبر، توطئه قتل حضرت آمنه، رحلت جانسوز همسر، میلاد مولود آمنه، زمان و مکان میلاد نبی اسلام، دوران شیرخوارگی مولود آمنه، سفر به یثرب، وفات مادر، پس از وفات آمنه و فضایل آمنه.
زنان اسوه: اسماء بنت عمیس: همسر گرامی امیر مؤمنان (ع)، حسین حسینیان مقدم، ۱۳۹۰، ۶۶ص، پالتویی.
کتاب حاضر، جلد دهم از مجموعه کتابهای «زنان اسوه» است که به بررسی و شرح دوران زندگی «اسماء بنت عمیس»، از همسران حضرت علی (ع) از تولد تا رحلت ایشان اختصاص دارد. گفتنی است در پایان این مجلد، نقش فرهنگی سیاسی این بانوی بزرگوار در تاریخ صدر اسلام و به ویژه در دوران زندگیاش با حضرت علی (ع) بررسی شده است.
زنان اسوه:ام حبیبه همسر گرامی رسول خدا (ص)، فتحیه فتاحیزاده، ۱۳۹۱، ۴۴ص، پالتویی.
این کتاب ششمین شماره از مجموعه زنان اسوه است که به معرفیام حبیبه یکی از همسران رسول خدا و دختر ابوسفیان بن حرب از دشمنان سرسخت آن حضرت میپردازد. نام و نسب، اسلام و هجرت به حبشه، ازدواج با پیامبر اکرم، هجرت به مدینه، ابوسفیان در خانهام حبیبه،ام حبیبه و ماجرای قتل عثمان، وفات و نقشام حبیبه در روایت حدیث از مطالب این اثر است که در مقدمه آن میخوانیم: «ام حبیبه از سابقان در اسلام و از مهاجران به حبشه بود؛ وی در شرایط بسیار سختی به اسلام گروید و در کنار پیروان رسول خدا (ص) قرار گرفت».
زنان اسوه:ام سلمه: همسر گرامی رسول خدا (ص)، حسین مرادی نسب، ۱۳۹۰، ۷۲ص، پالتویی.
کتاب حاضر، جلد پنجم از مجموعه کتابهای «زنان اسوه» است که به شرح و بررسی دوران زندگی «اسماء بنت یزید» معروف به «امسلمه» از همسران پیامبر اسلام (ص) اختصاص دارد که در آن از تولد تا رحلت این بانو بازگو شده است. شایان ذکر است در این اثر، علل و چگونگی تأثیرگذاری مثبت این بانوی بزرگوار در زمینههای گوناگون در صدر تاریخ اسلام بررسی شده است.
زنان اسوه:ام هانی خواهر گرامی امیر مؤمنان (ع)، حامد قرائتی، ۱۳۹۰، ۵۳ص، پالتویی.
کتاب حاضر، جلد یازدهم از مجموعه کتابهای «زنان اسوه» است که به بررسی و شرح دوران زندگی «فاخته بنت ابیطالب» معروف به «ام هانی»، خواهر حضرت علی (ع) اختصاص دارد. شایان ذکر است در این مجلد، علاوه بر شرح زندگی امهانی، با توجه به ولایتپذیری این بانو، تلاش شده است تا نقش و اهمیت استواری بر ارزشهای اصیل دینی در رسیدن به سعادت بررسی شود.
زنان اسوه: حضرت نجمه و خیزران (ع) مادران گرامی امام رضا و امام جواد (ع)، بهاء الدین قهرمانینژاد، ۱۳۹۰، ۸۰ص، پالتویی.
در این کتاب کوشیده شده تا به صورت گذرا و فشرده از زندگانی دو تن از مادران گرامی امامان معصوم (ع)، حضرت نجمه مادر گرامی امام رضا (ع) و حضرت خیزران مادر گرامی حضرت جواد الأئمه (ع) بپردازد. این کتاب در دو فصل نگارش شده است؛ در فصل اول به زندگی حضرت نجمه سلام الله علیها پرداخته شده که شامل مباحث: ستاره پرفروغ، ازدواج نورانی، میلاد ثامن الحجج (ع) و تولد کریمه اهل بیت (ع) (حضرت معصومه) میشود. فصل دوم اختصاص دارد به زندگانی حضرت خیزران سلام الله علیها که مواردی چون جواهری از غرب حاکمیت اسلامی، اسامی مادر امام جواد (ع)، وجه تسمیه خیزران، ازدواج با امام رضا (ع)، تولد امام جواد۷، خیزران در توصیف پیامبر (ص)، طاهره و مطهره، تشبیه به مریم صدیقه سلام الله علیها، حوادث دوران زندگی، حدیث هجران و در فراق امام از جمله مباحث این فصل از کتاب است.
زنان اسوه: حمیده مادر گرامی امام کاظم (ع) محمد اصغرنژاد، ۱۳۸۹، ۶۵ص، پالتویی.
چهاردهمین شماره از مجموعه زنان اسوه است که در آن شرح حال بانوى گرامى اسلام، حضرت حمیده، همسر گرامى امام صادق (ع) و مادر امام کاظم (ع) بیان شده است. برخی عناوین مورد بحث درباره این بانو عبارتند از: مشخصات فردی، فضایل و ویژگیها، همسری امام صادق (ع)، پاسخ گویی به معارف دینی بانوان، شاگرد ویژه انسان کامل، مادر امام زمان، فرزندان.
زنان اسوه: خدیجه همسر (ع) گرامی رسول خدا (ع)، حسین مرادی نسب، ۱۳۹۰، ۶۶ص، پالتویی.
چهارمین شماره از مجموعه زنان اسوه است که به شرح حال حضرت خدیجه کبرى (ع) همسر گرامى و فداکار رسول خدا (ص) و مادر صدیقه طاهره (ع) پرداخته است. برخی عناوین مورد بحث در این کتاب عبارتند از: شخصیت و جایگاه؛ ازدواج و فرزندان؛ حضرت خدیجه (ع) پیش از بعثت؛ همراهی با رسول خدا؛ حضرت خدیجه (س) و جریان زید بن حارثه؛ رحلت خدیجه (س)؛ کتابشناسی خدیجه (ع).
زنان اسوه: دختران پیامبر (ص)، فتحیه فتاحیزاده، ۱۳۹۱، ۹۲ص، پالتویی.
هفتمین شماره از مجموعه زنان اسوه با نام «دختران پیامبر (ص)» به معرفی «زینب، رقیه وام الکلثوم از دختران و شیما خواهر رضاعی پیامبر اکرم (ص) میپردازد.
زنان اسوه: سمانه، حدیثه، نرجس خاتون (ع)، مادران گرامی امام هادی، امام عسکری و امام زمان (ع)، بهاء الدین قهرمانینژاد، ۱۳۹۰، ۱۰۴ص، پالتویی.
نویسنده در این کتاب کوشیده است تا به صورت گذرا و فشرده از زندگانی سه تن از مادران گرامی امامان معصوم (ع)، سمانه مادر ارجمند امام هادی (ع) و حدیثه مادر گرامی امام عسکری (ع) و نرجس خاتون (ع) مادر حضرت ولی عصر (عج) بپردازد. در فصل اول این کتاب که شرح مختصری است از زندگی حضرت سمانه مادر گرامی امام جواد (ع) به مباحثی چون نام و نسب؛ چگونگی ازدواج با امام جواد (ع)؛ تولد هادی امت؛ فرزندان دیگر حضرت سمانه؛ رخدادهای مهم دوره زندگی حضرت سمانه و جایگاه معنوی حضرت سمانه اشاره شده است. فصل دوم این کتاب اختصاص دارد به زندگی حضرت حدیثه سلام الله علیها مادر ارجمند حضرت عسکری سلام الله علیه که مؤلف در این فصل به توضیح مواردی چون نام و نسب؛ ازدواج با برکت؛ تحمل شدائد و همراهی با حجت خداوند؛ داغ هجران؛ در طریق ولایت و جزء صالحات قانتات پرداخته است. حضرت نرجس خاتون، عنوان فصل سوم است که شامل مباحث معرفی نرجس خاتون (ع)؛ حدیث وصلت؛ پایان انتظار؛ وصال سرنوشت ساز؛ شب موعود و حدیث هجران میشود.
زنان اسوه: شهربانو (ع) همسر گرامی امام حسین (ع)، ناهید طیبی، ۱۳۹۰، ۶۰ص، پالتویی.
موضوع این کتاب معرفی و شناخت «شهربانو سلامالله علیها»، همسر «امام حسین (ع)» است. نگارنده بعد از معرفی شخصیت «شهربانو (س)» و توضیحاتی درباره نسبنامه و خاندان ایرانی این بانو، اطلاعات زندگی ایشان را با بهرهگیری از پژوهشهای تاریخنگاران بیان میکند. وی سپس رویدادهای مرتبط با ورود ایشان به مدینه و روایتهای آن را بررسی مینماید و بعد از ذکر تاریخ تولّد و ملیت ایشان اسامی گوناگون این بانو را برمیشمرد. کتاب با توضیحاتی درباره درگذشت «شهربانو» و مزار وی و پژوهشی درباره بقعه «بیبی شهربانو» پایان مییابد.
زنان اسوه: فاطمه بنت اسد مادر گرامی امام علی (ع)، بهاء الدین قهرمانینژاد، ۱۳۹۰، ۵۳ص، پالتویی.
کتاب حاضر، جلد هشتم از مجموعه کتابهای «زنان اسوه» است که به بررسی و شرح دوران زندگی «فاطمه بنت اسد»، همسر حضرت ابوطالب و مادر حضرت علی (ع) از تولد تا رحلت ایشان اختصاص دارد. هدف از تحریر این مجلد، شناخت واقعیتهای زندگی این بانوی بزرگوار و بهرهگیری زنان امروز از روش، منش، رفتار و گفتار ایشان است.
زنان اسوه: فاطمه بنت الحسن مادر گرامی امام باقر (ع) و امّ فروه مادر گرامی امام صادق (ع)، بهاء الدین قهرمانینژاد، ۱۳۹۱، ۷۸ص، پالتویی.
سیزدهم مجموعه زنان اسوه در دو فصل مجزا به معرفی فاطمه بنت الحسن مادر گرامی امام باقر۷ و امّ فروره مادر گرامی امام صادق (ع) اختصاص دارد. مروری بر خاندان فاطمه بنت الحسن، ازدواج الهی، تولد امام باقر۷، دوران محنت، حضور مجدد در مدینه، فضائل و کرامات فاطمه بنت الحسن و در سوگ یار از مطالب فصل اول و تاج فضیلت، سابقه این نام در عرب، خاندان، تولدام فروه، مقدمات ازدواجام فروه با امام باقر۷، وصلتی آسمانی، تحمل سختیها، جایگاه ام فروه و درگذشت او از مطالب فصل دوم اثر است.
زنان اسوه: مادران رضاعی پیامبر (ص):ام ایمن، اه فروه، حلیمه، ثوبیه به ضمیمه اسماه بنت یزید وام رعله، رمضان محمدی، ۱۳۹۱، ۴۸ص، پالتویی.
سومین شماره از مجموعه زنان اسوه «مادران رضاعی پیامبر (ص)» است که به معرفی امّ ایمن،ام فروه، حلیمه و ثویبه به ضمیمه اسماء بنت یزید وام رعله میپردازد.
زنان اسوه: نقش زنان در تاریخ اسلام، سیدمحمود سامانی، ۱۳۹۰، ۷۶ص، پالتویی.
اولین شماره از مجموعه زنان اسوه است که به بررسی نقش زنان در تاریخ اسلام پرداخته است. نخستین دفتر نقش مقدمى داشته و بیشتر زنان صحابى در حوادث صدر اسلام و نظرات کلى اسلام درباره زنان را بیان کرده است. به طور کلی شناخت زندگانى این بانوان و بهرهگیرى از روش و منش و گفتارشان و پیروى از رفتارشان مىتواند زمینههاى تعالى و سعادت واقعى زنان جامعه را فراهم سازد و پویایى جامعه را تضمین کند. نویسنده در این کتاب در چهار فصل به بررسی نقشهای سیاسی-اجتماعی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی زنان در اسلام پرداخته است.
زنان اسوه: همسر گرامی رسول خدا (ص)، حسین مرادی نسب، ۱۳۹۰، ۶۶ص، پالتویی.
کتاب حاضر، جلد چهارم از مجموعه کتابهای «زنان اسوه» است که به بررسی و شرح دوران زندگی «خدیجه بنت خویلد»، همسر پیامبر اسلام (ص) و مادر حضرت زهرا (س) اختصاص دارد و ریدادهای زندگی ایشان از تولد تا رحلت را در برمیگیرد. شایان ذکر است در پایان، برخی کتابها و مقالههای نوشته شده درباره شخصیت این بانوی بزرگوار، به منظور آشنایی و استفاده مخاطبان معرفی شده است.
زینب (ع) عقیله بنی هاشم، سیدهاشم رسولی محلاتی، ۱۳۷۶، ۱۲۰ص، پالتویی.
بررسی گوشههایی از زندگی حضرت زینب کبری سلام الله علیها است. برخی عناوین بخشهای کتاب عبارتند از: ولادت، نام وکنیه، دوران کودکی، ازدواج با عبدالله بن جعفر، شمهای از فضائل حضرت زینب، سفر تاریخی زینب به کربلا، در شب عاشورا، در روز عاشورا، به سوی کوفه، در کوفه، خطبه آتشین، در مجلس پسر یزید، خطبه زینب در شام، بازگشت به مدینه، محل دفن، فرزندان زینب.
سر نینوا: زینب کبری (ع)، ترجمه و تالیف محمدعلی محسنزاده، تهیه و تنظیم بعثه مقام معظم رهبری در سوریه، ۱۳۸۸، ۲۳۸ص.
کتاب حاضر مشتمل بر سه فصل است که فصل اول آن تحت عنوان «حضرت زینب در تاریخ اسلام» و فصل دوم آن، مقاله «عقیلة الوحی» نوشته علامه سید عبدالحسین شرفالدین به صورت عربى توسط معاونت آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبرى در سوریه تهیه و منتشر گردیده است. این دو فصل توسط مؤلف ترجمه و به ضمیمه فصل سوم «زینب کبرى قافله سالار کاروان خورشید»، تحت عنوان کتاب حاضر در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
ساقی تشنه: نگاهی به زندگی حضرت ابوالفضل (ع)، ابوالفضل هادی منش، ۱۳۹۰، ۱۳۲ص، پالتویی.
در نوشتار حاضر، سعی شده است با بررسی زوایایی از زندگانی حضرت عباس (ع)، چهره روشنتری از آن حضرت به تصویر کشیده شود. حضرت عباس (ع) در چهارم شعبان سال ۲۶ ق متولد شد. ابوالقربه؛ بابالحوائج؛ قمر بنیهاشم و... از القاب آن حضرت هستند. ایشان در تمام مدت عمر با برادرش حسین (ع) همراه بود و سرانجام نیز در واقعه کربلا در راه اسلام و ولایت به شهادت رسید.
سفیر سعادت: سیری در زندگی حضرت مسلم (ع)، ابوالفضل هادی منش، ۱۳۸۸، ۹۵ص، پالتویی.
شرح حالی از زندگی سرباز فداکار اسلام حضرن مسلم بن عقیل، سفیر و پیشاهنگ نهضت همیشه جاوید عاشورا، است. نویسنده پس از بررسی اجمالی دورانم کودکی و نوجوانی حضرت مسلم، به فعالیتهای مسلم در دوره امام علی (ع) و امام حسن (ع) پرداخته است. پس از به طور مفصل درباره قیام مسلم در کوفه مطالبی بیان شده است.
سلمان محمدی (ص) استاندار مدائن، احمد صادقی اردستانی، ۱۳۸۹، ۱۶۴ص، رقعی.
در این کتاب زندگی سلمان محمدی که بعد از معصومین از بلندمقامترین افراد امت اسلامی بوده است، در دوازده فصل با این عناوین شرح داده میشود. در آغوش اسلام؛ در نگاه معصومان؛ حکمت و فقاهت؛ پیشگوییها در محضر علی و فاطمه (ع)، در جبهههای جنگ، آموزهها و هدایتها و...
شخصیات من الحرمین الشریفین، جمعی از نویسندگان، ۱۳۹۰/۱۴۳۳ق، ۶۳۹ص، وزیری.
این کتاب درباره برخی از اشخاص حرمین شریفین مکه و مدینه و شامل توضیحاتی درباره ۲۵ نفر از افراد معروف آن است. «عثمان بن مظعون»، «عبدالله بن مسعود و رحلة الإیمان المبارکة»، «مقداد بن الأسود الکندی»، «حمزة بن عبدالمطلب»، «عبدالله بن عباس»، «جعفر الطیار»، «ام المؤمنین خدیجة»، «عمار بن یاسر»، «ام سلمة»، «ابوذر الغفاری»، «ابو ایوب الأنصاری»، «خبّاب بن الأرت»، «بلال»، «ابوطالب»، «سعدبن معاذ»، «جابر بن عبدالله الأنصاری»، «عبدالله بن رواحة»، «خزیمة بن ثابت الأنصاری، ذو الشهادتین»، «حذیفة بن الیمان»، «سلمان الفارسی»، «اسماء بنت عمیس»، «مصعب بن عمیر»، «ابو سعید الخدری»، «ابی بن کعب» و «ابورافع، مولی رسول الله (ص)»، اسامی افرادی است که در این کتاب درباره آنها توضیحاتی آمده است.
شخصیتشناسی حضرت فاطمه زهرا (س) بر پایه کتاب و سنت، مجید معارف، ۱۳۹۲، ۹۶ ص، پالتویی.
این اثر برگرفته از دو مقاله علمی است: مقاله نخست «سیمای حضرت زهرا (ع) در روایات اهل تسنن» و مقاله دیگر «شاخصههای ایمان در الگوی فکری-رفتاری حضرت فاطمه (ع)» است. مولف با بازبینی کلی در مباحث این دو مقاله، به ویژه با تقویت اسناد و افزودن مطالبی دیگر و نیز اصلاح ساختار، اثر فوق را عرضه کرده است. در این ساختار، مطالب ذیل این عناوین بیان شده است: گستره فضایل حضرت زهرا (ع) در کتاب و سنت؛ جایگاه فاطمه زهرا (ع) در قرآن و تفسیرهای روایی؛ جایگاه فاطمه زهرا (ع) در حدیث و تاریخ؛ منظومه اعتقادی حضرت زهرا (ع)؛ حضرت زهرا (ع) و دفاع از رسالت و ولایت؛ پاکدامنی و عفاف حضرت زهرا (ع)؛ بررسی سیره عبادی حضرت زهرا (ع)؛ شکوه و جلال فاطمه (ع) در قیامت.
شیرزن کربلا، یا زینب دختر علی، عایشه بنت الشاطی، ترجمه جعفر شهیدی، ۱۳۷۶، ۱۴۰ص، رقعی.
مؤلف کتاب، که از نویسندگان اهل سنّت است، با تحقیق و تتبّعی نیکو مطالب گرانبهایی را فراهم آورده، هرچند اگر از دیدگاه معتقدات شیعی بخواهیم بدین کتاب بنگریم آن را بدون نقص نخواهیم یافت، ولی جای کتابی چنین در شرح حال آن بانوی بزرگوار خالی است.
فاطمه زهرا (ع)، محمد عبده یمانی، ترجمه محمدتقی رهبر، ۱۳۷۹، ۲۸۰ص، وزیری.
زندگی فاطمه زهرا (ع)، در این کتاب به گونهای جالب به تصویر کشیده شده است. این کتاب ترجمه-ای آزاد از کتاب إنّها فاطمة الزهراء نوشته دکتر محمّد عبده یمانى، از چهرههاى معروف اهل سنت کشور عربستان سعودى، است. مؤلّف در این کتاب کوشیده است زندگى فاطمه زهرا (ع) را، که با سیره نبوى در همه ابعادش پیوند خورده، تبیین کند.
فاطمه زهرا (ع) دختر رسول خدا (ص)، قاسم خانجانی، ۱۳۹۱، ۱۰۸ص، پالتویی.
نهمین شماره از مجمعه زنان اسوه است که سعی در معرفی فرزند نبی اکرم (ص) با تکیه بر منابع اهل سنت دارد. آشنایی با زندگی شخصی و خانوادگی فاطمه (ع)، جایگاه حضرت فاطمه (ع) ، ازدواج حضرت فاطمه (ع) ، حضرت فاطمه (ع) در عرصه سیاست و اجتماع، جلوههایی از شخصیت حضرت فاطمه (ع) ، حضرت فاطمه (ع) پس از رسول خدا و آموزههای حضرت فاطمه (ع) از مهمترین مطالبی است که در این اثر به آنها پرداخته شده است.
فاطمه (ع) دختر محمّد (ص)، سیدجعفر شهیدی، ۱۳۸۲، ۱۳۲ص، جیبی.
این کتاب، گوشههایی از زندگانی و مظلومیت حضرت فاطمه زهرا (ع) را ترسیم نموده است. به اعتقاد نویسنده تحلیل شخصیت زهرا (ع)، ما را از اثرِ شگفتانگیز تعلیمات اسلام در عصر اوّل این دین مطّلع مىسازد و مىفهمیم، به عکس، آنچه مغرضان مىگویند، اسلام دینى نیست که فکر و منطق زن را قید و زنجیر کرده باشد. اسلام حکمى مبنى بر اسارت و بندگى زنان صادر نکرده و بلکه مىتوان گفت اسلام تنها دینى است که حقوق اجتماعى زنان را امضا نموده و به آنها آزادى فکر و منطق داده است.
میثم تمار، احمد صادقی اردستانی، ۱۳۹۱، ۸۸ص، رقعی.
این کتاب به شرح زندگی میثم تمار یکی از یاران مخلص امیر مومنان امام علی (ع) میپردازد. نویسنده با قلمی روان به بررسی روایت داستان زندگی میثم تمار و اینکه چگونه موفق شد دو راهیهای پیش روی خود را با موفقیت پشت سر بگذارد، پرداخته و الگویی عینی و عملی در حوزه اخلاق معرفی میکند. مؤلف معتقد است یکی از نیازهای جدی جامعه ما در ترویج دیانت، ارائه الگویی عینی و خارجی است. از این رو میتوان نحوه زندگی میثم تمار و انتخابهای او را به عنوان نمونهای عملی در حوزه دیانت یادآوری کرد. کتاب در هفت فصل با این عناوین تنظیم شده است: آشنایی میثم تمار با امام علی (ع)؛ میثم و آموزههای امام علی (ع)؛ همراه با امام علی (ع)؛ با رازگویان؛ میثم و برائت؛ شهد شهادت؛ بارگاه میثم تمار.